Menu

10 lessen die ik heb geleerd van Coole Kapsels voor Mannen

10 lessen die ik heb geleerd van Coole Kapsels voor Mannen – Coole Kapsels Voor Mannen

Het zijn elk jaar één van de populairste artikelen op Manners.nl: de overzichten met de trendy kapsels van de seizoenen, maar wat nu als je niets geeft om trends en gewoon een goed tijdloos kapsel wilt?

Cool kapsel voor krullend haar - mannen kapsels 2019

Cool kapsel voor krullend haar – mannen kapsels 2019

De haartrends en herenkapsels van 2017 uitgelegd

Geheel terecht willen veel mannen weten wat zij hun kapper moeten verzoeken bij de volgende keer dat zij plaatsnemen in de stoel. Maar eerlijk is eerlijk: de focus ligt op trendy kapsels. Zonder ons eigen artikel onderuit te willen halen, kijken wij ook naar de andere kant van het verhaal. Wat zijn de kapsels voor de volwassen man die niet mee wil doen aan trends? Niet iedereen zit de wachten op een faux-hawk, een fringe of een disheveled look.

Vind jij het bovenstaande kapsel te trendgevoelig en is dit niet wat jij wilt? Lees dan verder.

De haarstijl voor de zakenman - mannen kapsels 2017

De haarstijl voor de zakenman – mannen kapsels 2017

Voordat we kijken naar goede kapsels is het wijs om eerst te kijken naar de basis die één en ander snel kan verduidelijken: jouw haargroei. Misschien heb jij wel te kampen met een terugtrekkende haarlijn of intredende kaalheid, dunner wordend haar of grijze haren. What to do?

Natuurlijk staat het je geheel vrij om jezelf een kapsel aan te meten dat jij goed vindt staan, maar bij een terugtrekkende haarlijn zijn er per definitie twee kapsels die goed kunnen werken. Ze staan in het teken van camoufleren en afleiden. Om met de camouflage te beginnen: door je haar bovenop wat langer te laten, kun je het haar iets naar voren en naar de zijkanten dragen. Je groeiende inhammen worden op die manier bedekt door de iets langere haren die op natuurlijke wijze over je inhammen vallen.

Om af te leiden is het de kunst om jouw inhammen juist helemaal prijs te geven. Dat klinkt paradoxaal maar is het niet: verplaats de optische focus naar het midden van je hoofd. Rond de zijkanten en bij de inhammen houd je het haar kort terwijl je het bovenop langer houdt. Vrijwel iedere man heeft bij een dergelijk kapsel inhammen. Dat die van jou net iets groter zijn, zal niet opvallen.

De beste herenkapsels en tips voor de herfst 2016 | MAN MAN

De beste herenkapsels en tips voor de herfst 2016 | MAN MAN

Intredende of vervroegde kaalheid is iets waar veel mannen voor vrezen. Bij de ene man treedt kaalheid al in zijn midden twintiger jaren op, terwijl de andere man tot ver na zijn veertigste gezegend blijft met een volle bos. Heb jij last van (beginnende) kaalheid, wees dan kritisch. Het kapsel dat je het liefst zou dragen, is wellicht niet meer haalbaar.

Dat is niet erg, maar wees wel eerlijk naar jezelf. Qua haardracht kun je eigenlijk maar één ding fout doen en dat is krampachtig proberen om kaalheid te maskeren, hetgeen zelden lukt. De quick fix: tondeuse erover. In vrijwel alle gevallen staat een kort getrimde kop bij kaalheid gewoon het beste. Ook als je last hebt van dunner wordend haar is het verstandig om je kapsel kort te houden. Bij korter haar valt een lage dichtheid minder op dan bij langer haar.

Laten we voorop stellen dat grijs haar voor de meeste mannen en vrouwen helemaal geen probleem is. Sterker nog: velen vinden het wel gedistingeerd. Maar het gaat er natuurlijk om hoe jij je eronder voelt. Bovendien kunnen wij ons voorstellen dat een twintiger nog helemaal niet zit te wachten op grijze haren. Wat moet je dan? Verven? Het kan, als je het echt wilt. Wij zouden zeggen: sluit vrede met die paar grijze plukken en draag je haar met trots.

Wil jij niet ten prooi vallen aan trends en een kapsel dragen dat altijd mee kan, dan is vloeiend het toverwoord.

Coole kapsels voor meiden

Coole kapsels voor meiden

Maar wederom: het is jouw haar en jouw gevoel. Kapsels voor mannen met grijs haar zijn vaak beter als ze wat langer zijn. Grijze haren vallen in een kort kapsel duidelijk op terwijl ze in een langer kapsel vaak wegvallen tegen de nog niet grijze haren. Bovendien kun je, als je dat wilt, met langer haar grijze haren eenvoudiger verwijderen met een pincet.

Kijk je naar de trends (niet alleen die van de laatste jaren, maar ook die van de afgelopen decennia) dan kun je hieruit een aantal zaken opmaken. De haartrends in herenkapsels draaien vaak om een nadruk dan wel tegenstelling. Dit betekent dat er vrijwel altijd een element aanwezig is als blikvanger: hetzij een harde scheiding, langere fringe, staart, strak contrast (zoals de undercut) of een groot verschil in lengte.

Wil jij niet ten prooi vallen aan trends en een kapsel dragen dat altijd mee kan, dan is vloeiend het toverwoord. Gewoon netjes en gelijkmatig geknipt (of het nu lang of kort is) zonder de focus op één bepaald gebied. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

Een ander kapsel dat elke trend overleeft en daarbij zelf nooit uit de mode raakt, is de buzz cut. Gewoon die goede, oude kortgeschoren kop.

Unieke Coole Mannen Kapsels Wat Je Moet Dragen Naar Herenkapsels ...

Unieke Coole Mannen Kapsels Wat Je Moet Dragen Naar Herenkapsels …

Mannen, en dan vooral mannen als Hollywood-acteurs en andere artiesten die richting de veertig gaan, kiezen niet voor niets zo vaak voor een echte klassieker onder de herenkapsels: de stijlvolle zijscheiding. Het kapsel heeft zich bewezen als een echte gentlemen’s cut en zal bijna geen man misstaan, of hij nu 30 is of 60. Een ander groot voordeel van dit kapsel is dat het zowel kort(er) als lang(er) gedragen kan worden.

Coole mannen kapsels

Coole mannen kapsels

Grote Coole Kapsels Voor Mannen Dit Zijn De Drie Beste Herenkapsels ...

Grote Coole Kapsels Voor Mannen Dit Zijn De Drie Beste Herenkapsels …

Dit is volgens Deense haarexperts hét ideale voetbalkapsel - Never ...

Dit is volgens Deense haarexperts hét ideale voetbalkapsel – Never …

kapsels mannen zijkant opgeschoren | mannen kapsels | Pinterest ...

kapsels mannen zijkant opgeschoren | mannen kapsels | Pinterest …

Coole kapsels voor jongens

Coole kapsels voor jongens

Coole kapsels voor mannen

Coole kapsels voor mannen

18 Hedendaags Heren Kapsel Ideeën - Kapseltrends | Kapselideeën ...

18 Hedendaags Heren Kapsel Ideeën – Kapseltrends | Kapselideeën …

Coole lijnen - Jongens kapsels 2019

Coole lijnen – Jongens kapsels 2019

Dit zijn de beste kapsels voor mannen met inhammen - Manify.nl

Dit zijn de beste kapsels voor mannen met inhammen – Manify.nl

18 Mannen kapsels voor dun haar - Mannennieuws

18 Mannen kapsels voor dun haar – Mannennieuws

Coole kapsels voor meiden

Coole kapsels voor meiden

Tien te verwachten dingen bij het | Kapsels Halflang Haar

Tien te verwachten dingen bij het | Kapsels Halflang Haar

Heerlijk kapsel voor mannen - mannen kapsels 2019

Heerlijk kapsel voor mannen – mannen kapsels 2019

Herenkapsels zomer 18 • Trendheads - have a great looking day

Herenkapsels zomer 18 • Trendheads – have a great looking day

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *