Menu

7 Grote Haar Verven Als Je Blonde Bent Ideeën die je kunt delen met je vrienden

7 Grote Haar Verven Als Je Blonde Bent Ideeën die je kunt delen met je vrienden – Haar Verven Als Je Blond Bent

Ik ben geland. Na tien jaar Europa zet ik weer voet op het Afrikaanse continent. De marechaussee op het vliegveld van Johannesburg wil alles weten over de reden van mijn bezoek. Geduldig laat ik mijn reisdocument en het visum zien, dat ik na veel moeite bij de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag heb gekregen. Terwijl mijn witte medepassagiers rustig doorlopen, onderwerpt de douanebeambte mij aan een ondervraging waar geen eind aan lijkt te komen. Zou het sneller zijn gegaan als ik een Nederlands paspoort had gehad? Dan klinkt plotseling de verlossende zin: ‘Enjoy your stay sir.’

Mijn oom Nick woont al bijna vijftien jaar in Zuid-Afrika. Mijn meeste tastbare herinneringen aan hem gaan terug naar 1998. Ik was een jaar of zes en woonde in Uvira, een stad in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Ik herinner me het onophoudelijke geluid van kogels. Mijn oom en ik zaten drie dagen verschanst op een compound. Kort na die bloedige strijd scheidden onze wegen. Hij trok naar het zuiden, ik naar het noorden. In de negentien jaar daarna heb ik mijn oom slechts één keer telefonisch gesproken. Dat was in 2007. Ik was net in Nederland aangekomen als asielzoeker en mijn oom drukte me op het hart dat ik mijn best moest doen op school en de toestand in Congo maar beter kon vergeten. ‘Eerst moet je jezelf helpen voordat je anderen kunt helpen.’

Mijn oom runt inmiddels drie succesvolle kapperszaken in Pretoria, heb ik begrepen van mijn oma. Ik ben benieuwd hoe het hem en andere Congolese migranten is gelukt om in het land dat bekend staat als het ‘Europa van

Studio Garbo – Studio Garbo

Studio Garbo – Studio Garbo

Grijs haar uit laten groeien? - Viva Forum

Grijs haar uit laten groeien? – Viva Forum

Heeft iemand een tip? Wil me haar van rood naar blond verfen ...

Heeft iemand een tip? Wil me haar van rood naar blond verfen …

Genoeg Blond Haar Verven &OR14 – Aboriginaltourismontario

Genoeg Blond Haar Verven &OR14 – Aboriginaltourismontario

Haar/Haarverf deel 4 • Bokt.nl

Haar/Haarverf deel 4 • Bokt.nl

5 simpele haarstijlen voor als je te lui bent om je haar ...

5 simpele haarstijlen voor als je te lui bent om je haar …

Je Haar Grijs Verven DIY - Lees alle tips & tricks

Je Haar Grijs Verven DIY – Lees alle tips & tricks

14 TIPS & TRUCS VOOR KOEL BLOND HAAR

14 TIPS & TRUCS VOOR KOEL BLOND HAAR

Mag je je haar verven of permanenten als je zwanger bent ...

Mag je je haar verven of permanenten als je zwanger bent …

Van geblondeerd haar terug naar je eigen haarkleur ...

Van geblondeerd haar terug naar je eigen haarkleur …

7 tips als je zelf je haar gaat verven - Damespraatjes

7 tips als je zelf je haar gaat verven – Damespraatjes

Welke kleur make-up bij welke haarkleur? - Girlscene

Welke kleur make-up bij welke haarkleur? – Girlscene

25+ beste ideeën over Grijze kapsels op Pinterest - Zilver ...

25+ beste ideeën over Grijze kapsels op Pinterest – Zilver …

Mijn haar update: Ombre hair - SUNSEEREE

Mijn haar update: Ombre hair – SUNSEEREE

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *