Menu

Begrijp de achtergrond van Herenkapsel Opgeschoren nu

Begrijp de achtergrond van Herenkapsel Opgeschoren nu – Herenkapsel Opgeschoren

Zoek eens naar tips voor herenkapsels voor mannen met krullend haar. Je vindt er legio. Maar één ding valt je als rasechte krullenbol waarschijnlijk óók op: de mannen die als voorbeelden dienen in de foto’s, hébben helemaal geen echte krullen. Een kleine slag of lichte bocht hier en daar, staat niet gelijk aan een echte krullenbos. Daarom: van de ene krullenbol tot de andere: advies voor mannen met krullend haar waar je écht iets aan hebt.

kapsel trends mannen lente / zomer 15 - B15men

kapsel trends mannen lente / zomer 15 – B15men

Normaal gesproken behandelen wij kapsels als Manners-redactie voor een algemeen publiek. Bijvoorbeeld bij de trends in de herenkapsels, of juist bij kapsels waarmee je ongevoelig blijft voor trends. Vandaag breng ik dit artikel op persoonlijke titel, omdat ik appelleer aan een smalle doelgroep: de mannen die – net zoals ik – échte krullen hebben. Want wij weten dat de tips voor krullend haar die je over vindt, vrij nutteloos zijn.

Iemand die zelf geen krullend haar heeft, kent de struggles niet. Zo iemand kan ook onmogelijk een “expert” zijn. Het is een beetje alsof ik, levensgenieter met welvaartsbuikje, tegen mijn collega Martyn, op en top afgetraind, ga verkondigen dat hij zijn deadlift niet goed uitvoert. Het is een beetje ongeloofwaardig. Ben ik dan dé krullenkenner van Nederland, simpelweg omdat ik krullen heb en bij Manners werk? Nee. Maar ik heb wel zeer veel verschillende kapsels gehad en veel tijd gestoken in het uitpluizen (no pun intended) van de juiste producten en technieken.

Mocht je nu nog denken: waar heeft die kerel het in godsnaam over? Krullen zijn toch niet zo moeilijk? Dan pareer ik je met deze stelling: als iedereen het behandelen van krullend haar zou begrijpen, waarom vragen negen van de tien kappers dan nog na een knipbeurt ‘of je er wat gel in wilt’. Iedere krullenkop weet: gel is zo’n beetje het enige dat je niét in krullen moet smeren. Dus.

Herenkapsels 2017 opgeschoren

Herenkapsels 2017 opgeschoren

Mijn belangrijkste advies voor de man die worstelt met zijn krullen, is: ga naar de juiste kapper. De meeste kappers zijn erg goed in het knippen van trendy kapsels. Dat is perfect, als je haar hebt dat hierbij past. Wie sterk krullend haar heeft, zal op andere dingen moeten letten. Zo werken sterke contrasten vaak niet: kort schoren zijkanten bijvoorbeeld, werken bij krullen meestal alleen als er een geleidelijke overloop is. Je draagt je haar niet omhoog, maar het valt er ook weer niet strak overheen (zoals bij een undercut). Een hard contrast is bij krullen ook echt een hard contrast. Dit kan voor onbalans zorgen. Ik heb ooit eens een trendy kapsel geprobeerd met opgeschoren zijkanten en langer haar bovenop. Ik zag eruit als een liefdesbaby van Bert van Sesamstraat en een ananas.

Laat je haar knippen door een kapper of barbier die ervaring heeft met krullen. Pro tip: vanuit dit standpunt is het echt niet “raar” om als blanke man bij een donkere kapper naar binnen te stappen. Een kapper die overwegend donkere mannen knipt, weet als geen ander hoe hij met kroeshaar of krullend haar om moet gaan. Maak gebruik van deze expertise.

Herenkapsel zijkant kort boven lang

Herenkapsel zijkant kort boven lang

Ik heb inmiddels twee kappers die mij perfect kunnen knippen. Mocht ik onverhoopt een keer een andere kapper krijgen, dan zorg ik er altijd voor dat mijn haar van tevoren gewassen is. Waarom? De kapper ziet dan mijn haar in zijn natuurlijke staat. Als jouw haar bij de kapper gewassen is en je vervolgens plaatsneemt in de kappersstoel, kijkt de kapper naar een natte, uitgezakte wirwar van haren.

Dit maakt het voor veel kappers moeilijk om in te schatten hoe jouw kapsel normaal oogt en hoe het geknipt dient te worden. Ik laat mijn haar bijvoorbeeld altijd ‘rond’ knippen, in een bolvorm. Als mijn haar nat is, hangt het naar beneden en is het moeilijker om die bol te visualiseren en aan de kapper uit te leggen wat je wilt.

Krullend haar komt in veel verschillende vormen. Wil jij het beste uit jouw kapsel halen, zorg dan eerst dat je weet wat jouw krullen ‘doen’. De een heeft grote, grove krullen, terwijl de ander hele fijne, kleine krulletjes heeft. Bij de een krult het haar pas écht wanneer het langer wordt, bij de ander gaat het zelfs in korte vorm al alle kanten op. Sommige mannen krijgen hangende krullen, anderen – zoals ik – kweken al vrij snel een bol staande pluizenbos.

Hoe Korte Kapsels Mannen Opgeschoren | Kapsels Halflang Haar

Hoe Korte Kapsels Mannen Opgeschoren | Kapsels Halflang Haar

Zorg ervoor dat je weet wat de ‘aard’ van jouw krullen is. Daar ben je in no time achter: maak een dag of twee je haar niet nat en gebruik geen stylingproducten. Wat je dan ziet, is hoe je haar zich van nature gedraagt.

Het fijne van krullend haar hebben, is dat je er een hoop kanten mee uit kunt. Krullend haar is zeer bewerkelijk en dat maakt een verscheidenheid van kapsels mogelijk. Laatst nog zei mijn zusje tegen mij: ‘het lijkt wel alsof je krullen kleiner zijn geworden‘. Dat zijn ze ook, maar tijdelijk (als ik wil), en daar heb ik zelf in een handomdraai voor gezorgd. Het is namelijk van maar twee zaken afhankelijk: water en je stylingproduct. Ik kan de ene dag jheri curls rocken, de andere dag m’n haar uitkammen tot een kleine afro en weer een dag later ten tone verschijnen met een coupe a la John Snow.

Manners - Herenkapsels

Manners – Herenkapsels

Zoals ik net schreef: of en hoe je gebruik maakt van stylingproducten, is bepalend voor jouw kapsel. Hieronder mijn tips voor het bereiken van verschillende kapsels met jouw krullen, er van uitgaande

▷ #opscheertje - Instagram hashtag Photos & Videos • PikTag

▷ #opscheertje – Instagram hashtag Photos & Videos • PikTag

De herenkapsels van deze zomer - Manners.nl

De herenkapsels van deze zomer – Manners.nl

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven lang

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven lang

Herenkapsel 2018

Herenkapsel 2018

Herenkapsels kort opgeschoren

Herenkapsels kort opgeschoren

Opgeschoren herenkapsels: populairder dan ooit - Manners.nl

Opgeschoren herenkapsels: populairder dan ooit – Manners.nl

De herenkapsels van deze zomer - Manners Magazine

De herenkapsels van deze zomer – Manners Magazine

Mannenkapsels 2017- de coolste herenkapsels 2017 en 2018 ...

Mannenkapsels 2017- de coolste herenkapsels 2017 en 2018 …

Opgeschoren met spikes | M e n s H a i r in 15 | Pinterest | Hair ...

Opgeschoren met spikes | M e n s H a i r in 15 | Pinterest | Hair …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *