Menu

Begrijp nu de achtergrond van Zijscheiding Man

Begrijp nu de achtergrond van Zijscheiding Man – Zijscheiding Man

Het zijn elk jaar één van de populairste artikelen op Manners.nl: de overzichten met de trendy kapsels van de seizoenen, maar wat nu als je niets geeft om trends en gewoon een goed tijdloos kapsel wilt?

Meskie modne fryzury

Meskie modne fryzury

De haartrends en herenkapsels van 2017 uitgelegd

Geheel terecht willen veel mannen weten wat zij hun kapper moeten verzoeken bij de volgende keer dat zij plaatsnemen in de stoel. Maar eerlijk is eerlijk: de focus ligt op trendy kapsels. Zonder ons eigen artikel onderuit te willen halen, kijken wij ook naar de andere kant van het verhaal. Wat zijn de kapsels voor de volwassen man die niet mee wil doen aan trends? Niet iedereen zit de wachten op een faux-hawk, een fringe of een disheveled look.

Vind jij het bovenstaande kapsel te trendgevoelig en is dit niet wat jij wilt? Lees dan verder.

Kapsel inspiratie mannen winter 2014/2015

Kapsel inspiratie mannen winter 2014/2015

Voordat we kijken naar goede kapsels is het wijs om eerst te kijken naar de basis die één en ander snel kan verduidelijken: jouw haargroei. Misschien heb jij wel te kampen met een terugtrekkende haarlijn of intredende kaalheid, dunner wordend haar of grijze haren. What to do?

Natuurlijk staat het je geheel vrij om jezelf een kapsel aan te meten dat jij goed vindt staan, maar bij een terugtrekkende haarlijn zijn er per definitie twee kapsels die goed kunnen werken. Ze staan in het teken van camoufleren en afleiden. Om met de camouflage te beginnen: door je haar bovenop wat langer te laten, kun je het haar iets naar voren en naar de zijkanten dragen. Je groeiende inhammen worden op die manier bedekt door de iets langere haren die op natuurlijke wijze over je inhammen vallen.

Om af te leiden is het de kunst om jouw inhammen juist helemaal prijs te geven. Dat klinkt paradoxaal maar is het niet: verplaats de optische focus naar het midden van je hoofd. Rond de zijkanten en bij de inhammen houd je het haar kort terwijl je het bovenop langer houdt. Vrijwel iedere man heeft bij een dergelijk kapsel inhammen. Dat die van jou net iets groter zijn, zal niet opvallen.

Bob kapsels 18. Dit is het coolste bob kapsel van nu! - TRENDYSTYLE

Bob kapsels 18. Dit is het coolste bob kapsel van nu! – TRENDYSTYLE

Intredende of vervroegde kaalheid is iets waar veel mannen voor vrezen. Bij de ene man treedt kaalheid al in zijn midden twintiger jaren op, terwijl de andere man tot ver na zijn veertigste gezegend blijft met een volle bos. Heb jij last van (beginnende) kaalheid, wees dan kritisch. Het kapsel dat je het liefst zou dragen, is wellicht niet meer haalbaar.

Dat is niet erg, maar wees wel eerlijk naar jezelf. Qua haardracht kun je eigenlijk maar één ding fout doen en dat is krampachtig proberen om kaalheid te maskeren, hetgeen zelden lukt. De quick fix: tondeuse erover. In vrijwel alle gevallen staat een kort getrimde kop bij kaalheid gewoon het beste. Ook als je last hebt van dunner wordend haar is het verstandig om je kapsel kort te houden. Bij korter haar valt een lage dichtheid minder op dan bij langer haar.

Laten we voorop stellen dat grijs haar voor de meeste mannen en vrouwen helemaal geen probleem is. Sterker nog: velen vinden het wel gedistingeerd. Maar het gaat er natuurlijk om hoe jij je eronder voelt. Bovendien kunnen wij ons voorstellen dat een twintiger nog helemaal niet zit te wachten op grijze haren. Wat moet je dan? Verven? Het kan, als je het echt wilt. Wij zouden zeggen: sluit vrede met die paar grijze plukken en draag je haar met trots.

Wil jij niet ten prooi vallen aan trends en een kapsel dragen dat altijd mee kan, dan is vloeiend het toverwoord.

18 cards in collection "Низкий хвост" of user Vlad.Lembak in Yandex ...

18 cards in collection “Низкий хвост” of user Vlad.Lembak in Yandex …

Maar wederom: het is jouw haar en jouw gevoel. Kapsels voor mannen met grijs haar zijn vaak beter als ze wat langer zijn. Grijze haren vallen in een kort kapsel duidelijk op terwijl ze in een langer kapsel vaak wegvallen tegen de nog niet grijze haren. Bovendien kun je, als je dat wilt, met langer haar grijze haren eenvoudiger verwijderen met een pincet.

Kijk je naar de trends (niet alleen die van de laatste jaren, maar ook die van de afgelopen decennia) dan kun je hieruit een aantal zaken opmaken. De haartrends in herenkapsels draaien vaak om een nadruk dan wel tegenstelling. Dit betekent dat er vrijwel altijd een element aanwezig is als blikvanger: hetzij een harde scheiding, langere fringe, staart, strak contrast (zoals de undercut) of een groot verschil in lengte.

Wil jij niet ten prooi vallen aan trends en een kapsel dragen dat altijd mee kan, dan is vloeiend het toverwoord. Gewoon netjes en gelijkmatig geknipt (of het nu lang of kort is) zonder de focus op één bepaald gebied. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

Een ander kapsel dat elke trend overleeft en daarbij zelf nooit uit de mode raakt, is de buzz cut. Gewoon die goede, oude kortgeschoren kop.

18 herenkapsels om deze winter te dragen

18 herenkapsels om deze winter te dragen

Mannen, en dan vooral mannen als Hollywood-acteurs en andere artiesten die richting de veertig gaan, kiezen niet voor niets zo vaak voor een echte klassieker onder de herenkapsels: de stijlvolle zijscheiding. Het kapsel heeft zich bewezen als een echte gentlemen’s cut en zal bijna geen man misstaan, of hij nu 30 is of 60. Een ander groot voordeel van dit kapsel is dat het zowel kort(er) als lang(er) gedragen kan worden.

Haarmode 2016 mannen

Haarmode 2016 mannen

Kapsels en haarverzorging: mooi

Kapsels en haarverzorging: mooi

18 Popular Haircuts For Men 18 | Hurr... | Pinterest | Hair styles ...

18 Popular Haircuts For Men 18 | Hurr… | Pinterest | Hair styles …

kapsel trend 18: de zijscheiding

kapsel trend 18: de zijscheiding

Zo creëer je de perfecte zijscheiding - ADVERSUS NEDERLAND

Zo creëer je de perfecte zijscheiding – ADVERSUS NEDERLAND

18 of the Most Gorgeous, Well-Groomed Guys on the Globe - Career ...

18 of the Most Gorgeous, Well-Groomed Guys on the Globe – Career …

Worden mannen verondersteld om hun haar naar links of naar ...

Worden mannen verondersteld om hun haar naar links of naar …

Good Haircuts For Men (18 Guide) | Good Haircuts For Men ...

Good Haircuts For Men (18 Guide) | Good Haircuts For Men …

Herenkapsels 18. Brave jongenslook met ingevlochten zijscheiding

Herenkapsels 18. Brave jongenslook met ingevlochten zijscheiding

Liberty Hair - Kapsalons: DE GLADDE LOOK VOOR DE MAN

Liberty Hair – Kapsalons: DE GLADDE LOOK VOOR DE MAN

Lang golvend haar met een zijscheiding

Lang golvend haar met een zijscheiding

kapsels voor mannen met inhammen

kapsels voor mannen met inhammen

Beau Monde | De geheimen achter de make-up look van minister Jeanine ...

Beau Monde | De geheimen achter de make-up look van minister Jeanine …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *