Menu

De 15 geheimen over meesters Hairdesign Bussum slechts een handvol mensen weten

De 15 geheimen over meesters Hairdesign Bussum slechts een handvol mensen weten – Masters Hairdesign Bussum

Veertig koren op twaalf locaties; van kleine eettentjes tot de Grote Kerk

Masters Essay | Masters Wholesale | Places Directory

Masters Essay | Masters Wholesale | Places Directory

door Mireille Detrixhe

NAARDEN – Het vocale geweld barst op zaterdag 26 en zondag 27 september los in Naarden-Vesting. Dan staat de Vesting in het teken van het Vestival Vocaal, te beginnen met het Gooise korenfestival. Maar liefst 1175 vocalisten tonen hun zangkunsten op verschillende locaties in de Vesting. Op zondag is de opera ‘Faust’ de uitsmijter. “Een gevarieerd programma voor jong en oud op een inspirerende plek”, aldus Roy Voogd, dirigent en oprichter van Stichting Amateurkoor.

Vestival Vocaal wordt voor de zesde keer georganiseerd. Aan het festival doen dit jaar 40 Gooise koren mee. Nooit eerder deden er zo veel koren mee. De populariteit om deel te nemen is groot. “Het heeft even tijd nodig gehad om tot wasdom te komen”, zegt Roy Voogd namens de organisatie.

NaarderNieuws 6 april 2016

NaarderNieuws 6 april 2016

‘Die dagen zijn 2000 mensen heel enthousiast en energiek bezig’

“Wat ik ongeveer zes jaar geleden inzag was dat de koorwereld met grote uitdagingen te maken zou gaan krijgen, zoals het op peil houden van het ledenbestand, het werven van nieuwe leden, het vol krijgen van concertzalen en het in toom houden van de kosten. Als je voor zulke uitdagingen staat, is het belangrijk om de handen ineen te slaan op lokaal en regionaal niveau. We zijn vanuit de Stichting Amateurkoor begonnen met het opstarten van projecten, waaronder het Vestival Vocaal.

‘Een komen en gaan’
De charme van Vestival Vocaal is dat zowel kleine als grote koren een podium krijgen. De koren wisselen steeds van locatie. “Het is dus een komen en gaan van koren en muziekstijlen”, vertelt Judith Pol, verantwoordelijk voor de locaties waar de koren op zaterdag zingen. “Van oratoriumverenigingen tot smartlappenkoren: groter kan het contrast bijna niet zijn. Er is een heel divers aanbod. Van jongerenkoren tot ouderenkoren. Daar hebben we ook heel bewust voor gekozen”, vult Roy aan.

‘De charme is dat zowel kleine als grote koren een podium krijgen’

Boks Vlechten Kapsalon In Bussum Masters Hairdesign Boksvlecht ...

Boks Vlechten Kapsalon In Bussum Masters Hairdesign Boksvlecht …

“Koren vanaf acht zangers konden zich opgeven en ze moeten repeteren of gevestigd zijn in het Gooi. Meer voorwaarden zijn er niet”, geeft hij aan. “Het gaat die dag niet om het niveau. Het gaat om het plezier.” Judith beaamt dat de lol in het zingen ervanaf druipt. “Muziek speelt direct op de emotie en je krijgt er energie van.”

Dazzling Diva’s
Ook de Dazzling Diva’s uit Bussum zingen zaterdag 26 september in de Vesting. Het koor telt ongeveer 22 leden, allemaal vrouwen. “Maar nieuwe aanwinst is welkom hoor”, zegt dirigent en arrangeur Raimond Metting. Het repertoire van de Dazzling Diva’s is heel divers, van rock en soul tot kleinkunst en wereldmuziek. “Het is leuk om ons koor te promoten op zo’n bijzonder festival in een bruisende en inspirerende omgeving”, vindt hij. “Zingen is een ideale manier om te ontspannen en het is nog gezond ook. Je bent op een goede manier bezig met je ademhaling. Bovenal is muziek een fantastische hobby. Als je samen aan iets moois werkt dan geeft dat een heel goed en voldaan gevoel.”
Het festival biedt ook mooie kansen voor de horeca. Toch was niet iedere locatiehouder meteen laaiend enthousiast, vertelt Judith. “Sommige waren heel enthousiast, andere moeten nog zien wat er van komt, maar vinden wel dat ze mee moeten doen. Simpelweg omdat het bij de Vesting hoort.” “We hebben wel zo veel mogelijk rekening gehouden met de horecagelegenheden”, merkt Roy op. “De opera begint zondag bijvoorbeeld om 15.00 uur om de horeca gelegenheid te geven zowel lunch als diner te serveren.”

Eettentje tot Grote Kerk
De veertig deelnemende koren zingen op twaalf verschillende locaties, van kleine eettentjes tot de Grote Kerk. Ook zijn er twee buitenlocaties. Er is een muziektent en er vaart een boot van Vestingvaart Naarden heen en weer. “We hopen dus heel erg op mooi weer”, zegt Judith. “Als er 2000 mensen in de Vesting rondlopen dan is er echt reuring, maar we hopen eigenlijk wel op wat meer bezoekers”, hopen Judith en Roy. “Het is zeker ook voor kinderen leuk”, meent Judith, omdat je niet een heel concert hoeft uit te zitten. “Ze duren allemaal 20 minuten en elk half uur wisselt het koor. Als kinderen het zat zijn kunnen ze gewoon weg.”

Roy is van plan om Vestival Vocaal in Naarden-Vesting tot grote hoogte te brengen. Aan ambitie geen gebrek dus. Het uiteindelijke doel is een driedaags vocaal evenement binnen de historische vestingwallen van Naarden, waarbij muziektheater zoals opera, operette en musical, én vocale jazz en pop een podium krijgen. Het programma moet er dan als volgt uitzien: vrijdagavond jazz en pop, zaterdag blijft de vaste dag voor het korenfestival en de zondag wordt ingeruimd voor muziektheater waarbij aankomend festival Go! Opera een proefproject is om te kijken of opera ruimte kan krijgen binnen het festival. Uiteindelijk wil Roy toe naar een groots openluchtoperafestival waar overdag Goois muziektheater een podium krijgt en er toegewerkt wordt naar een avondconcert zoals het Prinsengrachtconcert, maar dan helemaal op opera gericht. “Dat moet dan wel een combinatie worden van professionals en amateurs. Maar dat zal nog wel wat jaren in beslag nemen”, verwacht hij.

NaarderNieuws 6 april 2016

NaarderNieuws 6 april 2016

Vestival Vocaal

Zaterdag 26 september is het korenfestival. De burgemeester geeft om 11.00 uur het startsein in de Grote Kerk. Daarna volgen de optredens van verschillende koren: van popkoor tot klassieke muziek. Belangstellenden kunnen met een passe-partout van 8 euro zo veel mogelijk van deze optredens meemaken. Zondag 27 september wordt de openluchtopera ‘Faust’ opgevoerd. Kaartjes kosten 25 euro en zijn te koop via www.GOopera.nl.

Plek voor opera
“De populariteit voor opera en operette én openluchtfestivals is groot,” zegt Roy, “en de Vesting is een prachtige plek

BussumsNieuws 17 september 17

BussumsNieuws 17 september 17

Masterpix Photography | Masters Home Improvement North Lakes ...

Masterpix Photography | Masters Home Improvement North Lakes …

Barbier Rogier - Kapper Bussum | BarberBooking

Barbier Rogier – Kapper Bussum | BarberBooking

Masters Hairdesign Bussum - Posts | Facebook

Masters Hairdesign Bussum – Posts | Facebook

Masterpix Photography | Masters Home Improvement North Lakes ...

Masterpix Photography | Masters Home Improvement North Lakes …

Mastershairdesign @mastershairdesign Instagram Profile | Picdeer

Mastershairdesign @mastershairdesign Instagram Profile | Picdeer

Masters Hairdesign Bussum - Home | Facebook

Masters Hairdesign Bussum – Home | Facebook

Masters | Masters Modjeski | Places Directory

Masters | Masters Modjeski | Places Directory

Fashion Week - Kapsalon in Bussum Masters Hairdesign

Fashion Week – Kapsalon in Bussum Masters Hairdesign

De Kapper en kinderkapsalon Bolleboos - Openingstijden De ...

De Kapper en kinderkapsalon Bolleboos – Openingstijden De …

Masters Essay | Masters Wholesale | Places Directory

Masters Essay | Masters Wholesale | Places Directory

BussumsNieuws 23 september 2015

BussumsNieuws 23 september 2015

Masters | Masters Modjeski | Places Directory

Masters | Masters Modjeski | Places Directory

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *