Menu

De tien redenen waarom toeristen dol zijn op Kapsels voor Fijn En Weinig Haar

De tien redenen waarom toeristen dol zijn op Kapsels voor Fijn En Weinig Haar – Kapsels Voor Fijn En Weinig Haar

“Begin jaren negentig deed ik haartransplantaties”, vertelt dokter Karavani. “Daarbij worden haarfollikels achteraan de schedel weggehaald en ingebracht op de kale plaatsen. Maar ik vond het resultaat niet mooi, je blijft het zien”. De auteur van ‘Uw Huid’ legde zich de afgelopen decennia vooral toe op huidverzorging en anti-ageing, maar een drietal jaar geleden kwam hij in aanraking met nieuwe, niet-chirurgische manieren om haargroei te bevorderen. Deze methodes introduceert hij nu in zijn Carpe-kliniek in Antwerpen, waar deze week een nieuwe ‘hair clinic’ geopend wordt. “Wat we eigenlijk doen, is slapende haarfollikels wakker maken, zodat je meer en dikker haar krijgt”, legt hij uit.

Kapsels fijn en weinig haar

Kapsels fijn en weinig haar

Ilan Karavani

Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?

“Om dat te weten, moeten we een bloedanalyse doen. In tien à vijftien procent van de gevallen is er een duidelijk probleem, zoals een tekort aan vitamine B of ijzer, een schildklieraandoening of een hormonale aandoening. Meestal zijn die vrij eenvoudig op te lossen, door bijvoorbeeld supplementen te nemen. Bij een heel klein percentage gaat het om een zwaar medisch probleem. Maar bij de meeste patiënten is er sprake van chronoandrogenetischge alopecie: tijd, hormonen en genen spelen hierbij een rol. Je krijgt minder haar als je ouder wordt, of naarmate de vrouwelijke hormonen dalen met de tijd. En je genen bepalen hoeveel je erfelijk belast bent. Daarnaast zijn er nog een paar andere factoren: na een zwangerschap kan je haar uitvallen door de daling van hormonen, na een stressperiode ook.”

Hoe krijg ik meer volume in mijn haar? - Beautylab.nl

Hoe krijg ik meer volume in mijn haar? – Beautylab.nl

Groeit al je haar weer terug na haaruitval?

“Dat hangt ervan af of de haarfollikels slapen of helemaal dood zijn. Als we op foto’s van de haaranalyse zien dat de haren tussen de 0.04 en de 0.1 mm dik zijn, spreken we van slapende follikels, die kunnen we weer wakker maken. Maar een follikel die dood is, kunnen we niet tot leven wekken. Daarom halen we de beste resultaten bij vrouwen en mannen tussen de 25 en de 50 – zij hebben de meeste slapende follikels.”

Hoe maak je slapende follikels weer wakker?

15+ beste ideeën over Fijn Haar Kapsels op Pinterest ...

15+ beste ideeën over Fijn Haar Kapsels op Pinterest …

“Dat hangt af van of je man of vrouw bent, van je leeftijd, van de graad van je haarverlies. Het kunnen prikken in je bil of je schedelhuid zijn, of behandelingen met prp (platelet rich plasma, waarbij bloed wordt getrokken, gecentrifugeerd en opnieuw wordt geïnjecteerd, nvdr). Die injecties kunnen plantaardige formules bevatten, vitamines, mineralen, soms minoxidil, finasteride of hormonen. Het is veilig voor het lichaam omdat we dankzij needling – een pen met 11 naaldjes die door de hoornlaag prikt – maar hele lage dosissen nodig hebben. Na zes à zeven weken zie je resultaat, na twaalf weken kan je tot wel dertig procent meer haar hebben. Je moet het wel blijven onderhouden, want het resultaat is niet blijvend. De voornaamste oorzaken van haarverlies, tijd, hormonen en genen, kunnen we niet wegnemen.”

Kan je niet gewoon wat pillen en een lotion bij de apotheker kopen?

“Een gewone lotion geraakt moeilijk door de dikke hoornlaag van de huid. En vitamines kunnen helpen, maar alleen als ze hele hoge concentraties werkzame stoffen bevatten. Dat maakt dat ze erg duur worden en in een kleine professionele niche vallen. Haarverlies is geen algemeen probleem dat iedereen met dezelfde pil kan oplossen, het wordt door zeer specifieke factoren veroorzaakt.”

Dit zijn de 4 beste kapsels voor fijn haar

Dit zijn de 4 beste kapsels voor fijn haar

Is er voor elk haarprobleem een oplossing?

“Bij mannen die genetisch belast zijn met kaalheid is het moeilijker. Zij moeten redelijk jong een keuze maken: vind ik het niet zo erg, of ga ik het behandelen? Als je jong begint, zal je langer meer haar houden, maar je moet er natuurlijk wel tijd en budget insteken. Mannen met een stressgerelateerde kaalheid tussen de 25 en 50 zijn wel te behandelen. Bij vrouwen is er meestal wel een oplossing. Het grootste deel van de vrouwen komt trouwens bij ons omdat ze meer en voller haar willen. Dat gaat redelijk eenvoudig: er is een Belgisch bedrijf dat een schuim heeft ontwikkeld dat zich beter ‘zet’ op de huid. Als we daar actieve ingrediënten aan toevoegen om de haargroei te bevorderen, heb je een product dat je thuis zelf kan gebruiken voor meer en dikker haar.”

Meer informatie over de haarkliniek en behandelingen vind je op www.carpe.be

Pinterest • De ideeëncatalogus voor iedereen

Pinterest • De ideeëncatalogus voor iedereen


Super Mooie Kapsels Voor Fijn En Dun Haar - Korte Kapsels

Super Mooie Kapsels Voor Fijn En Dun Haar – Korte Kapsels

10 dingen die vrouwen met dun haar herkennen

10 dingen die vrouwen met dun haar herkennen

25+ beste ideeën over Fijn haar kapsels op Pinterest ...

25+ beste ideeën over Fijn haar kapsels op Pinterest …

Kapsels voor fijn en weinig haar

Kapsels voor fijn en weinig haar

Korte kapsels weinig haar

Korte kapsels weinig haar

Kapsels Voor Fijn En Weinig Haar

Kapsels Voor Fijn En Weinig Haar

Kapsels voor dun fijn haar

Kapsels voor dun fijn haar

Trendy Koppies Voor Fijn Of Weinig Haar! - Korte Kapsels

Trendy Koppies Voor Fijn Of Weinig Haar! – Korte Kapsels

Kapsels voor weinig en dun haar

Kapsels voor weinig en dun haar

Trendy korte kapsels dames 2018

Trendy korte kapsels dames 2018

Kapsels voor fijn en dun haar

Kapsels voor fijn en dun haar

Kapsels en haarverzorging: Leuke trendy korte vrouwen ...

Kapsels en haarverzorging: Leuke trendy korte vrouwen …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *