Menu

Hoe een fantastische Korte Opgeknipte Bob te hebben met minimale uitgaven

Hoe een fantastische Korte Opgeknipte Bob te hebben met minimale uitgaven – Korte Opgeknipte Bob

Schnitzel met appelmoes en patat. Veel voor weinig. En altijd die toekan op het dak. Dat was decennialang de formule waarmee horecaketen Van der Valk floreerde.

ombre kapsel kort haar vrouwen 16 youtube kapsels 16 balayage ...

ombre kapsel kort haar vrouwen 16 youtube kapsels 16 balayage …

Maar anno 2016 trekt het concern op een heel andere manier de aandacht. Bestaande vestigingen worden in rap tempo vernieuwd: of het nu in Nootdorp is, Arnhem, Assen, of Eindhoven. Nieuwe vestigingen gaan in nog rapper tempo open: onlangs werden nieuwe toekans in Oostzaan, Enschede en Nijmegen gespot, en in onder meer Utrecht, Amsterdam, Lelystad, Groningen, Apeldoorn en Leeuwarden wordt gebouwd.
Van het schnitzel-imago is in die vestigingen weinig meer terug te vinden. In veel hotels komen casino’s, versmarkten of wellnessruimtes, het interieur wordt (stukken) luxer en moderner. Het bedrijf waagde bovendien de stap naar Frankrijk, België en Duitsland en droomt hardop van vestigingen in Luxemburg en Denemarken.

De vernieuwingsoperatie is terug te zien in de cijfers. In 2015 steeg de omzet 3 procent naar 605 miljoen euro; dit jaar groeit Van der Valk naar verwachting minstens even hard. Martin van der Valk, eigenaar van de hotels in Houten en Vianen, zei recent tegen Misset Horeca dat het concern na een paar lastige jaren nu weer beter draait. De toekan kijkt weer nadrukkelijk naar de toekomst.
Die toekomst is aan de vierde generatie van het familiebedrijf, de achterkleinkinderen van oprichter Martinus van der Valk. Ongeveer 200 zijn het er, en steeds meer hotels staat onder hun leiding. Waar veel succesvolle familiebedrijven na een generatie of drie inzakken, brandt de ambitie onder de Van der Valk-telgen sterker dan ooit. Hoe kan dat toch?

Delta Light on Vimeo

Delta Light on Vimeo

Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst terug in de historie. Kort voor de Tweede Wereldoorlog besloot boerenzoon Martinus van der Valk om café De Gouden Leeuw in Voorschoten om te bouwen tot hotel-restaurant. Het bleek een profijtelijke business, en dat bracht Martinus op een idee. Hij had 11 kinderen. Als die nou allemaal een eigen hotel gingen runnen, was hun toekomst veiliggesteld.
Aldus geschiedde: de familie opende snel meerdere hotel-restaurants. Gerrit, de meest ambitieuze zoon, ontdekte vervolgens in de jaren 50 in Amerika de populariteit van motels: hotels langs de snelweg. Samen met zijn broers en zussen introduceerde hij dat concept in Nederland.

De wens van grondlegger Martinus kwam uit: vrijwel alle kinderen zaten uiteindelijk gebakken met hun eigen goedlopende hotel. In de jaren 80 waren de kleinkinderen rijp voor het runnen van een eigen hotel, en dus groeide de keten in die jaren hard verder. De leiding over het gehele bedrijf was de facto in handen van Gerrit en zijn broer Arie. Door twee gebeurtenissen raakte de familie echt bekend bij het grote publiek: de ontvoering van Gerrits vrouw Toos in 1982, en de inval van de FIOD in 1994 op verdenking van belastingfraude. Na een slepende rechtszaak betaalde het bedrijf een flinke naheffing. Tegelijk werd het concern opgeknipt in negen aparte holdings, die de familie zelf ‘staken’ noemt.
Sindsdien is Van der Valk in feite een verzameling aparte franchisebedrijven, maar dan wel bedrijven die op alle mogelijke manieren met elkaar verbonden zijn.

10 x korte vlotte kapsels voor 50 plus - Plusrubriek.nl

10 x korte vlotte kapsels voor 50 plus – Plusrubriek.nl

Je leven bestaat uit twee dingen: je hotel en je gezin

‘Wij zijn inderdaad een concern zonder centrale beslisser’, vertelt Marije van der Valk (35), directeur van het onlangs geopende hotel in Nijmegen-Lent. ‘Maar dat is juist onze kracht. We zijn allemaal ondernemers gebleven: je eigen zaak moet draaien, je eigen gasten blijven vooropstaan. Een centrale bestuurskamer kan ook tot uniformiteit leiden en ontwikkeling in de weg staan, daarvan hebben wij geen last.’ Marije, een van de leden van de vierde generatie, runt de zaak in Nijmegen samen met haar man Thijs Boomkens. Haar verhaal is typerend voor de telgen uit het familieconcern. Vader Peter runde samen met zijn vrouw Gera het hotel in Arnhem. Het gezin woonde naast de deur. ‘Dat is binnen onze familie heel gebruikelijk’, zegt Marije. ‘Anders is het niet te doen om genoeg aandacht te geven aan de twee dingen waar je leven uit bestaat: het hotel en het gezin.’

Kapsels opgeknipt

Kapsels opgeknipt

Zoals zoveel ‘Valken’ draaiden Marije, haar oudere broer en twee jongere zussen al van jongs af aan mee in het hotel van hun ouders. ‘Niet omdat we zo met onze toekomst bezig waren, we wilden gewoon graag bij onze ouders in de buurt zijn. En in zo’n hotel gebeurt altijd van alles, daar wil je als kind ook bij zijn. We deden allerlei klusjes: centen tellen, glazen spoelen. We vonden het prachtig. Als we thuis speelden, speelden we receptionistje. En vanaf een jaar of 15 ga je bijbaantjes doen. Ik heb bij het ontbijt gestaan, de afwas, de receptie.’

Als we thuis speelden, speelden we receptionistje

Korte bob met opgeknipte nekpartij

Korte bob met opgeknipte nekpartij

Ted van der Valk (26), Marijes achterneef en directeur van hotel Nootdorp, vertelde onlangs in het AD dat zijn ouders hem niet pushten om binnen het concern te blijven – hij wilde het zelf gewoon graag. ‘Na de middelbare school ging ik in de tuin werken, ik vond het geweldig. Pa zei: “Als dat is wat je wil, moet je dat doen.” Maar ik koos toch voor het hotel. Ik ben verliefd op het vak geworden.’
Volgens Marije geldt dat voor veel familieleden. ‘Je krijgt het mee in je opvoeding. Je bent veel in het hotel, want daar zijn je ouders. Ik geloof niet dat het horecavak in ons DNA zit, wel dat wij een aantal eigenschappen hebben die er goed passen: we zijn sociaal, kunnen

Laatste Van Korte Opgeknipte Bob Kapsels Met Nekpartij - kinaresor.info

Laatste Van Korte Opgeknipte Bob Kapsels Met Nekpartij – kinaresor.info

Opgeknipte boblijn

Opgeknipte boblijn

Media - Mister Spex Corporate Website

Media – Mister Spex Corporate Website

Megusta - Google+

Megusta – Google+

Je korte haar laten groeien: tips • Cynthia

Je korte haar laten groeien: tips • Cynthia

16 makkelijke kapsels: zo creëer je ze - Libelle

16 makkelijke kapsels: zo creëer je ze – Libelle

Korte kapsels boblijn

Korte kapsels boblijn

Opgeknipte kapsels achterkant

Opgeknipte kapsels achterkant

Kapsels carré opgeknipt

Kapsels carré opgeknipt

Lenntech

Lenntech

16 Gorgeous Long Pixie Hairstyles | Pixies, Hair cuts and Long pixie

16 Gorgeous Long Pixie Hairstyles | Pixies, Hair cuts and Long pixie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *